سوالات متن درس 6 مطالعات ششم
درس ۶: محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف
ا. دو فعالیت مهم کشاورزی را نام ببرید؟
زراعت و باغداری.
۲. زراعت چیست؟
زراعت یعنی کشت و پرورش گیاهانی که بعد از کاشت دانه، حداکثر تا یک سال محصول می دهند؛ مانند گندم، جو، گوجه فرنگی و هویج.
٣. باغداری چیست؟
باغداری، کشت و پرورش نهال درختان است که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند؛ مانند درخت خرما، پرتقال و انار.
۴. خوراک روزانه و غذای اصلی مردم کشور ما چیست؟
گندم و برنج
۵. آیا می توانید بگویید علاوه بر نان، چه خوراکی های دیگری از آرد گندم درست می شود؟
ماکارونی ، کلوچه ، کیک ، شیرینی ، خمیر پیتزا
۶. گندم گیاهی چند ساله است و به چه شکلی و در کجا کشت می شود؟
گندم گیاهی یک ساله است و به دو شکل پاییزه و بهاره کشت می شود و کشت آن در همه استان های کشور ما رایج است.
۷. برنج گیاهی چند ساله است و در چه شرایطی بدست می آید؟
برنج نیز گیاهی یک ساله است که از نظر شرایط طبیعی در نواحی مرطوب و نسبتا معتدل به دست می آید.
۸. بیشتر برنج کشور ایران در کدام استان ها تولید می شود؟
استان های شمال کشور مانند گیلان ، مازندران و گلستان
۹. در چه استان هایی گندم و برنج کشت نمی شود؟
استان هایی که آب کافی ندارند.
۱۰. شالی کار کیست؟
به کسی که برنج می کارد.
۱۱. غذای مردم شمال ایران به چه چیزی وابسته است؟
در شمال ایران، غذای مردم خیلی به برنج وابسته است. در این ناحیه انواع شیرینی ها و نان های خوشمزه با برنج تهیه می شود.
۱۲. بعد از غلات، مهمترین منبع غذایی چیست و در کجا کشت می شود؟
حبوبات و محصولات جالیزی است که تقریبا در همه استان های کشور ما کشت می شود.
۱۳. مهمترین منابع غذایی ایرانیان را به ترتیب نام ببرید؟
غلات، حبوبات ، محصولات جالیزی
۱۴. کشت گلخانه ای چیست؟
امروزه یکی از روش های نو در کشاورزی، ایجاد گلخانه یا محیط مصنوعی برای کشت گیاهان است.
۱۵. مزایای کشت گلخانه ای را بنویسید؟
۱- آب و هوای گلخانه و گرما و نور و رطوبت را خودمان با دستگاه های مختلف متناسب با نوع محصول تنظیم می کنیم.
۲- کشت گلخانه ای در مقایسه با سایر کشت ها از نظر صرفه جویی در مصرف آب بسیار بهتر است.
۳- در گلخانه ها انواع میوه ها و محصولات جالیزی، سبزیجات و قارچ های خوراکی را کشت می کنند و با گل و گیاهان زینتی پرورش می دهند.
۱۶. آب و هوای گلخانه چگونه است؟
متناسب با نوع محصول
۱۷. تفاوت مهم کشت گلخانه ای با سایر کشت ها چیست؟
صرفه جویی در مصرف آب
۱۸. در گلخانه چه محصولاتی کشت می شود؟
انواع میوه ها و محصولات جالیزی، سبزیجات و قارچ های خوراکی را کشت می کنند و یا گل و گیاهان زینتی پرورش می دهند.
۱۹. میوه های سردسیری و هسته دار که به صورت خشکبار صادر می شوند را نام ببرید؟
هلو، زردآلو، آلو، گوجه و آلبالو
۲۰. کدام محصولات گرمسیری به دلیل مرغوب بودن به خارج از کشور صادر می شوند؟
خرما و پسته
۲۱. امام صادق (ع) درباره کشاورزی چه فرمودند؟
کشاورزی و درختکاری کنید؛ به خدا قسم هیچ کاری برای مردم، حال تر و پاکیزه تر از آن نیست.
۲۲. چرا کشاورزان پس از برداشت، باید محصول خود را به دست مشتری برسانند؟
چون زود خراب می شوند. مانند: گوجه فرنگی ، کدو، بادمجان ، انواع سبزی ، موز
۲۳. محصولات کشاورزی چگونه به دست ما می رسند؟
بعضی از محصولات برای فروش به بازارهای نزدیک مزارع کشاورزی برده می شوند. بعضی دیگر را در انبارها یا سردخانه ها نگهداری و ذخیره می کنند و سپس با کامیون و وانت به میدان های میوه و تره بار و شهرهای دور و نزدیک می برند.
۲۴. چرا ما پس از هر بار غذا خوردن به درگاه خداوند شکر می کنیم؟
چون خدا نعمت های زیادی به ما داده است.
۲۵. خداوند در قرآن کریم درباره کسانی که اسراف می کنند، چه فرموده است؟
بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید. همانا اسراف کنندگان برادران شیطان اند.
0 نظر
ارسال نظر